Hoe Thaise mensen eten op vrijdag

Thaise mensen werken hard. De meesten doen dat in de hoofdstad Bangkok terwijl ze overal vandaan komen. In Bangkok huren ze een appartement of leven op een plek die hun werkgever aanbiedt. Eenmaal per jaar – in april – gaan Thaise werknemers massaal naar huis. Dat is met Songkran, het Thaise oud & nieuw feest.  Gedurende het jaar maken er het beste van met hun collega’s.

Met Songkran, het Thaise oud en nieuwfeest gooit iedereen met water.

Met Songkran, het Thaise oud en nieuwfeest gooit iedereen met water.

Thai eten nooit alleen
Vrijdag is het feest. Na werktijd halen Thai lekker eten op de markt of bij een stalletje op straat. Ze eten nooit alleen maar houden van gezellig babbelen en genieten met elkaar van de fantastische geheimen die de Thaise keuken biedt. Zo vieren ze het begin van het weekend.

Toetje = hoofdgerecht=voorafje
Thaise mensen eten geen voorafje, hoofdgerecht en toetje in de volgorde zoals wij hier in Nederland doen. Ze zetten al het eten direct op een grote tafel en dan mag iedereen pakken wat hij wil. Dus voorafje, hoofdgerecht en toetje liggen samen op een bord. Niet te lang want de Thai schuift het zo naar binnen. Dat is niet raar want het is zo lekker.  Als je als westerling hierover een opmerking maakt, dan krijg je steevast te horen: ‘Mai pen rai’. Dat is in normaal Nederlands: dat maakt geen fluit uit. Zo gaat dat in Thailand.

Noedelsoep is een van de meest gegeten maaltijden in Thailand

Noedelsoep is een van de meest gegeten maaltijden in Thailand

Trek gekregen in Thais eten?
Heb jij trek gekregen in Thais eten na het zien van deze foto’s? Dit zijn gerechten bereid in de keuken van Siam Kitchen, niet van een of ander fotobureau. Oordeel zelf en maak gebruik van de vrijdagmiddag aanbieding: Phad Thai, viskoekjes en loempia’s en een fruitsalade voor slechts 22 euro voor 2 personen. Bestel via 06 45095524 of bestellen@siamkitchen.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.