Ben jij een van die mensen die twijfelen of ze pittig Thais eten moeten bestellen? Logisch, je hoort soms horrorverhalen van mensen die zich flink verslikken in een pittige hap. Maar als je het goed aanpakt, is pittig Thais eten een genot. Hier zijn drie redenen waarom je pittig Thais eten wiltproberen.

Op 27 november vieren Thaise mensen Loy Krathong. Maar wat is dat eigenlijk? Lees het verhaal!

In een schilderachtig Thais dorp, waar de levendige geluiden van het dagelijks leven samensmelten met de verleidelijke aroma’s uit de keukens, begon mijn verhaal. Tussen die geuren sprong er één uit: de bedwelmende geur van vers bereide Khanom Jeen, een authentiek gerecht uit Isaan.

Symfonie van kruiden

Mijn oma stond in het hart van dat dorp.  Met elke handbeweging en elk ingrediënt dat ze toevoegde, weefde ze een verhaal van traditie en passie. Khanom Jeen is niet zomaar een gerecht; het is een symfonie van kruiden, rijk en heerlijk pittig. Het is een waar eerbetoon aan de culinaire kunsten van Isaan.

Oma verkocht haar noedels met vastberadenheid en liefde. Voor slechts een bescheiden bedrag van 50 satang of 1 baht (ongeveer 2 eurocent) nam elk bordje de buren mee op een culinaire reis door de smaken en tradities van Isaan. Daarbij proefde iedereen met elke hap de ware ziel van de regio.”

 

Vandaag zet ik die traditie voort. Geïnspireerd door de lessen van  mijn grootmoeder, nodig ik je uit bij Siam Kitchen. Bestel en ervaar het echte Isaan, proef de diepte van de kruiden en de kick van de pittigheid in mijn Khanom Jeen.

Durf je mee op deze culinaire reis? Bij Siam Kitchen bestel je het authentieke Thaise gerecht Khanom Jeen. Ik zal je wat verklappen; je bent niet de eerste die dit gerecht proeft. Er zijn mensen in Overschie die dit gerecht heel vaak bestellen. Omdat het zo bijzonder is.

Groetjes,

Pornshita van Siam Kitchen

Songkran is het belangrijkste en meest uitbundige festival van Thailand, dat traditioneel het Thaise Nieuwjaar markeert. Het festival valt op 13 april en duurt meestal drie tot vijf dagen, afhankelijk van de regio van het land. Wat is Songkran precies, waarmee moet je rekening houden en wat eet je tijdens deze feestelijke dagen? 

Thailand is een eetparadijs. Je hebt er prachtige restaurants maar ook stalletjes op straat. Je neemt dan plaats op een krakkemikkig krukje aan een iets te hoge wiebelige tafel. Je eet van een plastic bord en je bestek bestaat uit een vork en een lepel. Messen gebruiken de Thai alleen in de keuken om het […]