Mijn kookcarrière is begonnen in Ta Mon. Dat is een pittoresk dorp in het Thaise platteland, waar de levendige geluiden van het dagelijks leven vermengd werden met verleidelijke geuren uit de keukens. En met keukens bedoel ik grote lemen potten op houtvuur.

Tussen al die geuren was er één die eruit sprong: de bedwelmende geur van vers bereide Kanom Jeen, een authentiek gerecht uit Isaan.

Op deze foto staat mijn tante. Ze verzorgt de koeien. Dat deed haar moeder ook, naast het koken van Kanom Jeen. Ik verzorg geen koeien, ik bak ze. Groetjes, Pornshita

Kanom Jeen: symfonie van kruiden

Mijn oma stond in het hart van dat dorp. Met elke beweging en elk ingrediënt dat ze toevoegde, vertelde ze een verhaal van traditie en passie. Khanom Jeen is niet zomaar een gerecht; het is een symfonie van kruiden, rijk en heerlijk pittig. Het is een ware ode aan de culinaire kunsten van Isaan.

Oma verkocht haar noedels met vastberadenheid en liefde. Voor slechts 50 satang of 1 baht (ongeveer 4 eurocent) nam elk bordje de buren mee op een culinaire reis door de smaken en tradities van Isaan. Zo proefde iedereen met elke hap de ware ziel van de regio.

Kanom Jeen Naam Ya Kratie

Kanom Jeen Naam Ya Kratie – een super smaakvol gerecht uit de Isaan streek

Vandaag zet ik die traditie voort. Geïnspireerd door de lessen van mijn grootmoeder, nodig ik je uit bij Siam Kitchen. Bestel en ervaar het echte Isaan, proef de diepte van de kruiden en de kick van de pittigheid in mijn Khanom Jeen Naam Ya Kratie.

Durf je mee op deze culinaire reis? Bij Siam Kitchen bestel je het authentieke Thaise gerecht Kanom Jeen Naam Ya Kratie. Ik zal je wat verklappen; je bent niet de eerste die dit gerecht proeft. Er zijn mensen in Overschie die dit gerecht heel vaak bestellen. Omdat het zo bijzonder is.

Groetjes,

Pornshita van Siam Kitchen