Khanom Jeen: een reis door de smaken van Isaan

In een schilderachtig Thais dorp, waar de levendige geluiden van het dagelijks leven samensmelten met de verleidelijke aroma’s uit de keukens, begon mijn verhaal. Tussen die geuren sprong er één uit: de bedwelmende geur van vers bereide Khanom Jeen, een authentiek gerecht uit Isaan.

Symfonie van kruiden

Mijn oma stond in het hart van dat dorp.  Met elke handbeweging en elk ingrediënt dat ze toevoegde, weefde ze een verhaal van traditie en passie. Khanom Jeen is niet zomaar een gerecht; het is een symfonie van kruiden, rijk en heerlijk pittig. Het is een waar eerbetoon aan de culinaire kunsten van Isaan.

Oma verkocht haar noedels met vastberadenheid en liefde. Voor slechts een bescheiden bedrag van 50 satang of 1 baht (ongeveer 2 eurocent) nam elk bordje de buren mee op een culinaire reis door de smaken en tradities van Isaan. Daarbij proefde iedereen met elke hap de ware ziel van de regio.”

 

Vandaag zet ik die traditie voort. Geïnspireerd door de lessen van  mijn grootmoeder, nodig ik je uit bij Siam Kitchen. Bestel en ervaar het echte Isaan, proef de diepte van de kruiden en de kick van de pittigheid in mijn Khanom Jeen.

Durf je mee op deze culinaire reis? Bij Siam Kitchen bestel je het authentieke Thaise gerecht Khanom Jeen. Ik zal je wat verklappen; je bent niet de eerste die dit gerecht proeft. Er zijn mensen in Overschie die dit gerecht heel vaak bestellen. Omdat het zo bijzonder is.

Groetjes,

Pornshita van Siam Kitchen