Wist je dat je bij Siam Kitchen ook een salade met krekels kunt proeven? Ja, echt waar! In Thailand is dit heel normaal. Krekels zijn voedzaam, eiwitrijk en hebben een heerlijke, nootachtige smaak. En het mooiste? De krekels in de gerechten komen rechtstreeks uit de kwekerij van mijn zus, Jongkon!
Mijn zus Jongkon in de krekelkwekerij
In Thailand kweekt mijn zus haar krekels met veel zorg. Ze krijgen elke dag verse cassavebladeren, vochtige cassavestengels en maïsmeel. En een geheim ingrediënt? Een beetje energiedrank Carabao (de Thaise versie van Red Bull), gemengd met water. Dit geeft ze extra kracht om goed te groeien. Na zes weken zijn de krekels groot genoeg. Mijn zus verkoopt een groot deel aan een handelaar, maar een klein deel is speciaal voor Siam Kitchen.
Deze krekels gaan mee naar Nederland
De laatste voorbereiding
Voordat de krekels klaar zijn voor transport, worden ze licht gebakken op een laag vuur. Normaal doet mijn zus of tante dat, maar nu ik in Thailand ben, mag ik het zelf doen. Een leuke taak! Door het bakken blijven de krekels langer houdbaar. Daarna laat ik ze afkoelen en gaan ze de vriezer in. Zo blijven ze vers en klaar voor de Thaise krekelsalade van Siam Kitchen.
Hier bak ik krekels bij als voorbereiding voor transport richting Siam Kitchen in Rotterdam Overschie
Ben je nieuwsgierig naar krekels? Probeer eens de Burmese salade met krekels of Kaeng qoua Kai – Isaan curry met krekels
Wil je een bakje gebakken krekels eten als snack? Dat kan ook, bestel dat via onderstaand formulier.