Twijfel je of je pittig Thais eten wil bestellen? Logisch, je hoort soms horrorverhalen van mensen die zich flink verslikken in een pittige hap. Maar als je het goed aanpakt, is pittig Thais eten een genot. Hier zijn drie redenen waarom je pittig Thais eten wilt proberen.

De smaak

Als je eenmaal een hap hebt genomen van een pittig Thais gerecht, Krijg je een kick van de smaak. Het is een combinatie van pittig, zoet, zuur en zout die je smaakpapillen een oppepper geven. Ook kan je koude rillingen over je rug krijgen en een rood hoofd waar het zweet eruit parelt. Maar de heerlijke smaak overheerst én wat betreft het zweet; dat is maar tijdelijk.  Als je een fan bent van intense smaken, is pittig Thais eten iets voor jou.

De gezondheidsvoordelen

Wist je dat het eten van pittig Thais eten gezondheidsvoordelen heeft? Het actieve ingrediënt in chilipepers, capsaïcine genaamd, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het verminderen van de kans op kanker en hart- en vaatziekten. Bovendien stimuleert pittig eten je stofwisseling, wat helpt bij gewichtsverlies. En ben je verkouden of grieperig? Van pittig eten ga je zweten dus verlaten slechte stoffen snel je lichaam. Pittig eten is niet alleen lekker maar ook goed voor je gezondheid.

Het is een culinaire ervaring

Pittig Thais eten is niet alleen een maaltijd, het is een onderdeel van de Thaise cultuur en geschiedenis. Door het te proberen, ontdek je de Thaise eetcultuur. Bovendien is pittig eten een geweldige manier om uit je comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen.