Wat is het effect van de Coronacrisis op de economie? Rondom deze vraag heeft economiedocent Wouter Modderkolk aan de Stichtse Vrije School in Zeist een online college samengesteld voor leerlingen van 4 vwo.

Waardecreatie

“Het gaat om waardecreatie”, vertelt Wouter. “In tegenstelling tot restaurants en cafe’s hoeven afhaal- en bezorgrestaurants niet dicht. Thais afhaal- en bezorgrestaurant Siam Kitchen speelt hier goed op in. Bij mensen die hun gehamsterde ingeblikte groenten en pasta beu zijn, bezorgt Siam Kitchen een restaurantervaring thuis. Hiermee speelt het Thaise bezorgrestaurant in op de situatie en zorgt zo voor waardecreatie.”

Fitnessen met wokpan

Chefkok Pornshita Sora van Siam Kitchen is topfit, eet gezond en beweegt voldoende. “Ik fitness in de keuken”, zegt ze op haar Facebookpagina. “De wokpan is groot en zwaar en bij het wokken schud ik de pan flink door elkaar, want de ingredienten hebben dat nodig. Daardoor blijft het gemis van de sportschool beperkt.”

In beweging blijven

De sportschool moet ook dicht van de overheid. Maar door de extra klanten die de Coronacrisis oplevert voor Siam Kitchen, blijft Pornshita in beweging. “Ook een vorm van waardecreatie”, beaamt Wouter.

Benieuwd naar de les over de invloed van het Coronavirus op de economie?