Thaise soep

Thaise noedelsoep is zeer populair. Maak je geen zorgen over niet-eetbare ingrediënten.

Thaise soep kenmerkt zich door een verfijnde kruidige smaak. Tom Kha Kai is Thaise kippensoep met kokosmelk. Neem je een hapje, sluit dan je ogen en je ziet het mooie Thailand voor je.

Tom Yam Kung

Eet je Tom Yam Kung (garnalensoep), dan zie je parelwitte standen en wuivende palmbomen. Je ziet vissers de dagvangst uitstallen en schuifelende restaurantmedewerkers die de beste vis selecteren om ’s avonds aan hun gasten te serveren.

Smaakexplosie

Alle Thaise soepen roepen hun eigen verhaal op. Het is dan ook niet vreemd dat Thaise soep populair is. Ingrediënten als citroengras en gember zorgen voor die unieke smaakexplosie, naast de malse kip, stevige garnaal of  knapperige tofoe.

Gebruiksaanwijzing

Maar het consumeren van Thaise soep heeft een gebruiksaanwijzing nodig. Niet alle

Tom Kha Kung

Tom Kha Kung – Thaise garnalensoep met Kokosmelk

ingrediënten kan je eten. Citroengras en gember zitten in de soep voor de smaak. Thaise mensen laveren hun lepel behendig om deze niet-eetbare onderdelen van de soep en genieten van de rest. De garnaal komt even half uit de mond, waarna de schil er af gaat. Snel verdwijnt de ontklede garnaal in het keelgat van de soepveteraan.

Waarschuwing

Deze eetgewoonten zijn heel normaal in Thailand. We hebben echter gemerkt dat niet iedere klant de Thaise eetgewoonte machtig is. Daarom even een waarschuwing: eet de gember niet op en laat het citroengras drijven. Ze zijn bedoeld voor de smaak, erop kauwen is niet fijn.

Tip van klant

Een klant gaf ons de tip mee: de Tom Kha Kung (garnalensoep met kokosmelk) is heerlijk, maar ik heb een verzoek. Wil je de soep de volgende keer ontdoen van citroengras, gember en de schil van de garnaal?

Dat zullen we doen. We bereiden de soep zoals het hoort, maar halen de niet-eetbare ingrediënten eruit: vlak voordat we de soep opdienen. Zo behoudt de soep zijn authentieke Thaise smaak, maar kunt u de soep met Hollands gemak consumeren.

Thaise soep

Tom Kha Kai Thaise kippensoep met kokosmelk

 

Genieten van Thaise soep
Wil jij ook Thaise soep op z’n Hollands eten? Geef dit aan bij je bestelling! Bekijk de menukaart, kies je soep (en andere gerechten) en bestel via het digitale formulier onder de menukaart of bel 06 450 955 24. 

Eet smakelijk!