Chefkok Pornshita begrijpt dat het organiseren van een evenement veel vragen kan oproepen. Daarom heeft ze de meest gestelde vragen over Thaise catering van Siam Kitchen voor je op een rijtje gezet. Hier vind je antwoorden op vragen over onze gerechten, bezorging, betaling en meer.

1. Wat voor gerechten biedt Siam Kitchen aan voor catering?

Wij bieden een breed scala aan authentieke Thaise gerechten aan, waaronder vegetarische, vlees- en visgerechten. Onze menu’s omvatten populaire gerechten zoals Pad Thai, groene curry, Tom Yum soep, loempia’s en diverse salades. Maar ook kan je kiezen uit pittige gerechten. Alle gerechten worden met de hand gemaakt met verse ingrediënten en veel zorg en aandacht.

2. Hoe kan ik een cateringaanvraag plaatsen?

Je kunt een cateringaanvraag plaatsen via onze website, per e-mail of telefonisch. Raadpleeg onze menukaarten op de cateringpagina van onze website en geef je bestelling door.

3. Wat zijn de kosten van jullie cateringdiensten?

Onze prijzen zijn te vinden op onze cateringpagina en zijn inclusief eventuele kortingen. Neem contact met ons op voor een specifieke offerte op basis van jouw wensen en het aantal gasten.

4. Bieden jullie ook vegetarische opties aan?

Ja, we hebben een uitgebreide selectie van vegetarische gerechten. Informeer ons bij je bestelling over eventuele dieetwensen of allergieën, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

5. Wat zijn de bezorgkosten?

Bezorging binnen een straal van 10 kilometer (afstand volgens Google Maps) rondom de locatie van Siam Kitchen in Rotterdam Overschie is gratis. Voor bezorging naar verder gelegen locaties, zoals Gouda, rekenen wij 1 euro per kilometer voor het ophalen van de cateringspullen. In het geval van Gouda komt dit neer op circa 30 euro. Je kunt er ook voor kiezen om de cateringspullen zelf terug te brengen naar ons adres in Rotterdam, zonder extra kosten. Woon je verder dan 10 kilometer van onze locatie dan vragen 50 euro borg voor de cateringspullen als je de spullen zelf terugbrengt. De borg kan je voldoen contant, pin of tikkie en krijg je direct weer terug als je de spullen inlevert.

6. Hoe laat worden de gerechten geleverd?

Als je bijvoorbeeld om 19.00 uur wilt eten, komen we om 18.15 uur de catering bezorgen. We zetten de warmhoudbakken neer en steken de brandpasta aan, zodat de gerechten kunnen opwarmen en iedereen om 19.00 uur kan genieten van warm Thais eten.

7. Zijn er opties voor allergieën en dieetwensen?

Ja, wij houden graag rekening met allergieën en dieetwensen. Geef deze bij je bestelling door, zodat we hier rekening mee kunnen houden en eventueel alternatieven kunnen aanbieden.

8. Wat als ik hulp nodig heb bij het kiezen van gerechten?

Wij staan altijd klaar om je te helpen bij het samenstellen van het perfecte menu voor jouw evenement. Neem gerust contact met ons op voor advies en suggesties.

9. Hoeveel tijd van tevoren moet ik mijn cateringbestelling plaatsen?

Omdat we uitsluitend met verse ingrediënten werken, vragen we om je bestelling ten minste 3 dagen van tevoren door te geven. Dit helpt ons om alles perfect voor te bereiden.

10. Wat gebeurt er met de overgebleven etenswaren?

De overgebleven etenswaren kun je na het evenement meenemen. Wij raden aan om deze binnen twee dagen te consumeren voor de beste smaak en versheid.

11. Bieden jullie ook borden, bestek en servetten aan?

Wij bieden geen borden en bestek aan, maar krijg je opscheplepels en servetten erbij geleverd. Hiervoor betaal je niets extra. 

12. Is er een minimum aantal personen voor een cateringbestelling?

Ja, we hanteren een minimum van 10 personen voor onze cateringdiensten. Dit zorgt ervoor dat we onze hoge standaard van kwaliteit en service kunnen waarborgen.

13. Hoe lang blijven de gerechten warm?

Onze warmhoudbakken en brandpasta zorgen ervoor dat de gerechten ongeveer 2 tot 3 uur warm blijven. Dit biedt voldoende tijd om van de maaltijd te genieten zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de temperatuur van het eten.

14. Bieden jullie ook dranken aan bij de catering?

Nee, we bieden geen dranken aan. Onze focus ligt op het leveren van de beste Thaise gerechten.

15. Moet ik de cateringspullen schoonmaken voordat ik ze teruggeef?

Het is niet nodig om de cateringspullen schoon te maken, maar het mag natuurlijk wel.

16. Hoe werkt de betaling voor de catering?

Je betaalt bij aflevering van de catering: via pin, contant of Tikkie. Bedrijven kunnen achteraf de factuur voldoen binnen twee weken. Bij cateringen vanaf 300 euro vragen we een aanbetaling van 20%. Dit bedrag dient als zekerheid voor zowel jou als Siam Kitchen. De rest van het bedrag kun je bij aflevering van de bestelling voldoen. Gelieve de aanbetaling over te maken op het volgende rekeningnummer: NL47 KNAB 0256 2178 66 t.n.v. Siam Kitchen.

17. Wat is jullie annuleringsbeleid?

Mocht de catering onverhoopt niet doorgaan, dan is annuleren kosteloos mogelijk tot 4 dagen voor de levering. Je krijgt de aanbetaling dan direct teruggestort.

Heb je een andere vraag?

Mocht je een vraag hebben die niet in deze lijst voorkomt, neem dan gerust contact  op. Chefkok Pornshita staat klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je evenement een succes wordt met heerlijke authentieke Thaise gerechten.