Sawadee ka! Wat fijn dat je hier bent. Mijn naam is Pornshita en ik neem je graag mee in de heerlijke wereld van vegetarisch Thais eten. Bij Siam Kitchen kook ik met liefde en passie, en dat proef je in elk gerecht. Ook zonder vlees of vis kunnen we samen genieten van echte Thaise smaken!
In Thailand groeit vegetarisch eten snel. We hebben zelfs een speciaal woord ervoor: “jay”. Zie je “jay” achter een gerecht staan? Dan weet je: dit is zonder vlees, vis en vaak ook zonder dierlijke producten. Denk aan klassiekers zoals:
- Phad Thai Jay: roergebakken rijstnoedels met tofu en groenten.
- Kaeng Kiew Waan Tahu: groene curry bomvol verse groenten.
- Tom Yam Hed: pittige champignonsoep vol smaak.
- Khao Niaoh na Muang: zoete mango met kleefrijst en kokosmelk.
Elke hap is een kleine reis naar mijn thuisland.
Kaeng Kieuw Waan Tahu vegetarische romige groene Thaise curry met tofu en bordevol groenten.
Verse smaken, kleurrijke ingredienten
Mijn geheime wapens? Verse aubergines, sappige champignons, geurige knoflook, pittige pepers en natuurlijk citroengras. Samen met kruiden als koriander en laos toveren we magie op je bord. Voor extra bite gebruik ik graag tofu of tempeh. Alles wordt vers bereid, zodat de smaken knallen!
Koken zoals in Thailand
In mijn keuken roerbak ik veel. Lekker snel, weinig olie, en de groenten blijven knapperig. Soms stoom ik gerechten, zodat ze licht en zacht worden. Grillen of frituren? Ook dat kan, als het bij het gerecht past. Zo blijft de variatie groot, net als in Thailand.
Van noord tot zuid: smaken uit heel Thailand
Thailand is groot en elke regio heeft eigen smaken. In het noorden proef je Chinese invloeden: zachte roerbakgerechten met veel tofu. In het noordoosten (Isaan) houden we van pit! Denk aan pittige auberginesalades en frisse papajasalades. In het midden en zuiden gebruiken we veel kokosmelk en kruiden. Zo maken we bijvoorbeeld Massaman curry, zacht, romig en kruidig tegelijk.
Als je in het landelijke gebied bent, dan kook je zelf: aardappels met wortels. Lekker vegetarisch
Let op als je vegan eet
Eet je helemaal plantaardig? Laat het me weten! Thaise sauzen bevatten soms dierlijke bestanddelen. Ik pas graag recepten aan. Bij je bestelling kun je jouw wensen opschrijven in de bestelnotities. Zo eet je veilig en zorgeloos.
Probeer eens Kaeng Pakkom: licht pittige curry van verse spinazie en tofu. Een smaakvolle keuze voor veganisten
Ook voor allergie of speciale wensen
Glutenvrij, halal, geen pinda’s? Geen probleem. Ik denk graag met je mee. Samen maken we er iets moois van. In Thailand zeggen we: “jai yen yen” (ใจเย็นเย็น), oftewel: blijf rustig en vriendelijk. Zo werk ik ook in mijn keuken.
Bestellen bij Siam Kitchen: simpel en persoonlijk
Op de online menukaart kies je makkelijk je favoriete vegetarische gerechten. Zet ze in je winkelwagentje, schrijf speciale wensen erbij en ik ga voor je aan de slag. Alsof ik bij je thuis kom koken! Bekijk al onze vegetarische gerechten hier.
Smakelijke groet, Pornshita
Chefkok en eigenaresse van Siam Kitchen