Valentijnsdag heeft van oorsprong niets te maken met Thailand maar de Thai hebben de dag van de liefde in hun hart gesloten. Ze geven elkaar cadeaus en dinertjes als teken van liefde. Jaarlijks geven Thai zo’n 700 miljoen baht (19 miljoen euro) uit aan activiteiten met Valentijnsdag. Lees snel meer over de de dag der liefde in Thailand.

Bijzondere evenementen op Valentijnsdag

Er zijn diverse bijzondere evenementen op Valentijnsdag. Zo vond in Pattaya in 2014 een knuffelevenement plaats. 34 koppels deden mee en het doel was het wereldrecord knuffelen te verbreken. Dat stond op 25 uur, 22 minuten en 36 seconden. Dit jaar kunnen verliefde koppels onder andere deelnemen aan een onderwatertrouwceremonie in Bangkok.

Trouwen

In Bang Rak (liefdesdistrict), een wijk van Bangkok, gaan op Valentijnsdag veel Thai trouwen. Ongeveer 1500 koppels geven elkaar het jawoord. Dat is niet voor niets. Je maakt namelijk kans op 1 van de 25 gouden trouwaktes. Een akte heeft een waarde van 5000 baht (ongeveer 130 euro), voor vele Thai een half maandsalaris. Verliefde Thai brengen die dag ook massaal een bezoekje aan een tempel om hun liefde te zegenen door de monnik.

Lekker eten 

Thailand is met zijn prachtige natuur en tropische stranden een prima land om de liefde te vieren. Samen de zon in zee zien zakken op een idyllisch eiland? In Thailand kan dat. Uiteraard mag lekker eten niet ontbreken tijdens Valentijnsdag. Want lekker eten is een van de belangrijkste onderdelen van succes in de liefde.

De liefde vieren doe je met Thais eten

Siam Kitchen met Valentijnsdag

Ben jij niet in Thailand met Valentijnsdag?  Ga Thais eten samen met je grote liefde. Jouw bestelling maak ik met liefde klaar en kom ik bezorgen. Met liefde.

Smaakvolle Valentijnsdag gewenst. Groetjes Pornshita, chef van Siam Kitchen