7 redenen om Thais te eten met kerst

Pornshita heeft de catering opgebouwd

Koken voor een groep met kerst? Dat kan makkelijker. In deze blog geef ik je 7 redenen waarom Thaise catering van Siam Kitchen jouw feest leuker, lekkerder en relaxter maakt. Geen stress, wél geurige curry’s, kleurige schalen en blije gasten.

Kerst is gezellig, maar ook druk. Iedereen wil lekker eten, maar niemand wil de halve dag in de keuken staan. Toch stel je jezelf elk jaar dezelfde vragen: Hoeveel moet ik maken? Wat als iemand vegan eet? En hoe hou ik alles warm?
Laat mij dat voor je oplossen. Met Thaise catering van Siam Kitchen geniet je van authentiek eten zonder stress.

1. Geen stress in de keuken

Ik ben Pornshita, chefkok bij Siam Kitchen. Met kerst kook ik niet voor mijn familie in Bangkok, maar voor mensen hier in Nederland. En ik weet hoe dat voelt: je wilt het perfect doen, maar de oven zit vol en het toetje brandt aan.

Daarom maak ik het makkelijk:

  • Jij kiest je favoriete gerechten (of ik stel iets samen).
  • Ik bereken precies hoeveel porties je nodig hebt.
  • Alles wordt warm en op tijd bezorgd, in schalen die direct op tafel kunnen.

Jij hoeft alleen de kaarsen aan te steken.

2. Iedereen blij aan tafel

Bij grote groepen heeft altijd wel iemand een dieetwens of allergie. De een eet vegan, de ander halal, iemand anders glutenvrij.
Geen probleem. Ik pas mijn gerechten aan zonder dat het ten koste gaat van de smaak. Alles is duidelijk gelabeld, zodat iedereen met een gerust hart kan eten.


Thaise cateringopstelling Siam Kitchen 1

3. Geen gedoe met hoeveelheden

Koken voor acht mensen is al een uitdaging. Voor vijftien? Een nachtmerrie.
Ik help je berekenen hoeveel eten je nodig hebt, zodat er genoeg is – maar niet te veel. Geen verspilling, geen paniek.

4. Een tafel vol kleur en geur

Stel je een tafel voor vol dampende schalen met curry’s, noedels en kokossoep. Iedereen schept op wat hij wil. Niemand hoeft te bakken of braden. Alleen genieten.

Populaire gerechten tijdens de feestdagen zijn bijvoorbeeld:

  • Massaman curry – zacht, romig en een tikje zoet, met aardappel, kokosmelk en kip of tofu.
  • Phad Thai – de klassieker met noedels, pinda’s en een frisse limoensmaak.
  • Kaeng Khiaw Waan – groene curry met kip, garnalen of tofu. Pittig, maar niet té.
  • Tahu Phad King – gebakken tofu met gember en groenten. Heerlijk bij witte rijst.
  • Khao Niaoh Na Mamuang – kleefrijst met mango. In Thailand zeggen we: wan maak! – dat betekent “lekker zoet”.

Mango kleefrijst en kokos

5. Je hoeft niets te serveren (het ziet er al mooi uit)

De gerechten komen in handige schalen die direct op tafel kunnen. Alles ruikt heerlijk en ziet er kleurrijk uit. Geen stress over borden, ovens of opmaak. Alleen opscheppen, lachen en eten.

6. Je maakt indruk zonder moeite

Iedereen kent kalkoen of gourmet. Maar Thaise curry’s en noedels vol geurige kruiden? Dat voelt meteen bijzonder.
Het eten is fris, kruidig en warm. Een klein stukje tropische zon in de Nederlandse winter.


Vegetarisch Thais eten

7. De geur van Thailand in je huis

In Thailand draait kerst niet om kalkoen, maar om samen delen. Een pan curry in het midden, een schaal noedels ernaast, iedereen lacht en schept op.
Dat gevoel wil ik ook bij jou brengen.
Ik leerde koken van mijn tante in het drukbezochte restaurant Anan 2 in Bangkok. Zij zei altijd: “Kook met een glimlach, dan proef je het verschil.”
Dat doe ik nog steeds – ook in Nederland.

Thais met kerst? Bestellen is makkelijk

  1. Bekijk de menukaarten populair Thais eten en vegetarisch Thais eten (handig: deze pdf bestanden kan je makkelijk doorsturen naar je gasten) en geef je bestelling door via onderstaand formulier of email.
  2. Of laat mij een menu voor je samenstellen. Geef je wensen door via onderstaand formulier en je krijgt van me binnen 1 dag een voorstel.

Dus dit jaar: geen stress, geen gourmetlucht, maar Thaise warmte in je huis.
Laat mij koken, dan kun jij genieten.Fijne feestdagen en eet smakelijk – sawadee pee mai! (Gelukkig nieuwjaar!)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.